25 Nisan 2024 Perşembe
 
 
Site İçi Arama  
 
 Mail List  
Gelişme ve gücellemelerden haberdar olmak istiyorsanız Mail Listimize Katılın!..
Katıl Çıkart

Eko-Gündem - Naylon Fatura 3 Günde Tespit Edilecek

         GİB Başkanı Akif Ulusoy 'Risk analiz modeli' lafının şimdiye kadar çok duyulduğunu ve aslında tahriş olduğunu belirterek Gümüşdere'de kurdukları bir merkezde yeni bir risk analiz modeli üzerinde çalıştıklarını söyledi. Mükelleften yılda bir alınan ve mal alış-satışını gösteren 'Ba' ve 'Bs' formlarının artık aylık olarak alınmaya başladığını dile getiren Ulusoy, 'Şu anda herhangi bir mükellefi sorduğumuzda mal alan ve satanlar grafik halinde önümüze dökülüyor. Makine, biz sorarsak cevap veriyor. Ancak yeni modelde biz sormadan makine itiraz etsin, kendi tespitini yapsın istiyoruz. Konuya ilişkin program yazılıyor. Sistem, şu mükellefe dikkat et diyecek' şeklinde konuştu. Böylece mal alım-satımını daha yakından görmenin mümkün olacağını dile getiren Ulusoy, 'Sonuçta naylon faturayı 3 yıl yerine 3 günde tespit edebileceğiz' dedi.
    

         E-faturaya özel önem verilecek

Eylem planında yer alan elektronik faturanın bu projenin en önemli hedeflerinden birisi olduğunu dile getiren Ulusoy, bir e-fatura merkezinin olacağını, faturanın üretilmesi, ulaştırılması, saklanması ve teyidi konusunda hizmet vereceğini anlattı. Aslında e-faturanın daha çok şirketler arasında işleyeceğini dile getiren Ulusoy, telefon, elektrik, GSM şirketlerinin milyonlarca düzenlediği faturalar için de e-Faturanın yararlı olacağını söyledi.
Bunun dışında vergisel teşvik olmadığı için hayata geçirilemeyen lisanslı depoculukla ilgili çalışmalar yapıldığını belirten Ulusoy, fındık gibi kritik ürünlerde yaşanan sancılı sürecin lisanslı depoculukla azalacağını kaydetti. Lisanslı depoculukla mahsulün piyasada dönmeyeceğini, senetlerin elden ele dolaşacağını söyleyen Ulusoy, ürünün fiyatının da makul kalacağını belirtti. Ayrıca akaryakıt laboratuvarlarının çoğalmasının planda yer aldığını ifade eden Ulusoy, bu yolla denetim etkinliğinin sağlanacağını ve hızlanacağını dile getirdi.
KDV konusunda ayrıca akaryakıt denetimlerine devam edeceklerini, kaçak içki ve tütünle ilgili de çalışmalarının olduğunu söyleyen Ulusoy, KDV açısından boşluk gördükleri alanlara yöneleceklerini vurguladı. Bunlardan birisinin doktorlara zorunluluk olarak getirilen POS cihazının kullanımının yaygınlaştırılması olacağını anlatan Ulusoy, özellikle hizmet sektörüne yönelik hazırlıklarının devam ettiğini söyledi. Temassız kartların da kendileri için önemli olduğunu ifade eden Ulusoy, bankalara bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.
 

Tel : 0 342 220 49 00 ( 3 hat ) Fax : 0 342 220 50 71
Degirmiçem Mahallesi 14 Nolu Sokak No : 8 Kat : 4 / 12 27090 GAZIANTEP e-mail : info@firatymm.com
 
Bu Site Cemrenet İnternet Hizmetleri Tarafından Yapılmıştir.