28 Mart 2024 Perşembe
 
 
Site İçi Arama  
 
 Mail List  
Gelişme ve gücellemelerden haberdar olmak istiyorsanız Mail Listimize Katılın!..
Katıl Çıkart

HAYATI PAYLAŞMAK

Fikret BAYIR
Organizasyon içindeki her birimin şefinin veya müdürünün kendi biriminin duygusal motivasyonundan sorumlu olduğu bir sistem oluşturulması aidiyet anlayışını geliştirecektir.

HAYATI PAYLAŞMAK

 

Çalışanlarını organizasyonun hedefi konusunda yeteri kadar motive edemeyen yöneticiler oluşan çaresizlik karşısında hep şunu söylerler: “Sıkıntı nedir anlamıyorum. Maaşlarını gününde alıyorlar. Yemekleri de çıkıyor. Daha ne istiyorlar. Sık personel istifaları nedeniyle iş verimi kaybı yaşıyorum”

 

Bu bakış açısıyla, o fabrikada veya şirkette çalışanlar ile makineler arasında hiç fark yoktur. İnsanları, ancak onları anlarsanız yönetebilirsiniz. Çalışanlarının duygu, düşünce, sıkıntı, üzüntü veya sevincini bilmeyen veya paylaşmayan bir yönetim anlayışı, çalışanlarından kopuk demektir. Bu durumda zaman içinde çalışanlarında şirketinizden kopması sürpriz olmamalıdır.

 

Çalışanlar ile “Yaşamın paylaşıldığı” bir yönetim anlayışı oluşturmak, firma veya şirket kültürü oluşturmanın temelini teşkil edecektir. Organizasyon içindeki her birimin şefinin veya müdürünün kendi biriminin duygusal motivasyonundan sorumlu olduğu bir sistem oluşturulması aidiyet anlayışını geliştirecektir. Günlük yaşantının dışında doğum, ölüm, evlilik veya nişan gibi derin etkiler bırakan sosyal gelişmelerin en üst yetkiliye kadar rapor edilmesi ve bu seviyede kabul ve reaksiyon gösterilmesi, çalışanların genelinin firmaya sahiplenme duygularını artıracak ve bir aile ortamı yaratılmasına katkıda bulunacaktır.

 

Çalışanların birbirine doğrudan ismi ile hitap etmesi yerine “…. bey”, “…. hanım” şeklindeki basit bir yöntemin uygulanması, özellikle en alt seviyede çalışanların motivasyonunu arttıracak etkili bir tedbir olabilir. Çalışanına sahip çıkan bir yönetici; çalışanının da firmasına sahip çıkacağını bilmelidir. Karşılıklı saygı ve samimiyetin olduğu bir çalışma ortamı en verimli çalışma ortamı olacaktır.

Bu Haber 210536 Defa Okunmuştur...
Bu Yazı İçin Yapılan Yorumlar
TÜM YORUMLAR
Topam 0 Yorum Yapılmıştır...

 

 

BU YAZARA AİT DİĞER YAZILAR
KRİZ ve KURUMSALLAŞMA
MÜKEMMELLİK MODELİ
DUVARSIZ ORGANİZASYONLAR
SATIN ALMA
KIRIK CAMLAR
HAYATI PAYLAŞMAK
AYRINTILI ÇALIŞMA
EMPATİ
Tel : 0 342 220 49 00 ( 3 hat ) Fax : 0 342 220 50 71
Degirmiçem Mahallesi 14 Nolu Sokak No : 8 Kat : 4 / 12 27090 GAZIANTEP e-mail : info@firatymm.com
 
Bu Site Cemrenet İnternet Hizmetleri Tarafından Yapılmıştir.