29 Mart 2024 Cuma
 
 
Site İçi Arama  
 
 Mail List  
Gelişme ve gücellemelerden haberdar olmak istiyorsanız Mail Listimize Katılın!..
Katıl Çıkart

GAZİANTEP 'İN İHTİYACI OLAN TEŞVİK

Hüseyin BOZKURT
Kurumsal yönetime ve yapıya geçemeyen firmaların önümüzdeki yıllarda yaşama şansı çok azdır. Sadece mahallenizde ticaret yapıyorsanız ve sadece siz yaşadıkça yaşayan bir firma istiyorsanız belki kurumsallaşmaya gerek olmayabilir

Hüseyin BOZKURT

Yeminli Mali Müşavir

huseyinbozkurt@firatymm.com

 

    

                                             

 GAZİANTEP 'İN İHTİYACI OLAN TEŞVİK NASIL OLMALIDIR?

 

 

        Uzun süredir Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde teşvik ile ilgili konular gündemde. Özellikle bölge illerinden Gaziantep'in etrafındaki teşvikli illerden dolayı haksız rekabet ile karşı karşıya kaldığı tartışılıyor. Ayrıca bu günlerde bölge illerimizin bir kısmının da içinde bulunduğu 11 il için yeni bir teşvik paketi düşünüldüğü basına yansımıştır.

 

        Ülkemizde halen uygulanan teşvik sistemi yatırımlarda devlet yardımları adı altında 49 ilde uygulanmaktadır. Bu uygulama 4325, 5084 ve 5350 sayılı yasalara dayanmaktadır. Yine bu illerin teşvik almasının ana iki kriteri var. Bunlardan biri, DİE verilerine göre fert başına gayri safi yurt içi hasıla tutarı yıllık bin 500 doların altında olan illerden olması, diğeri, DTP'nin gelişmişlik düzeyi -0,5 puanın altında belirlenen illerden olmasıdır.

 

        Bu konuda esas sıkıntı ise; 2005'te 5350 sayılı yasa ile il sayısının 36'dan 49 çıkarılması ve Gaziantep ilinin etrafındaki tüm illere bu teşvikin verilmesi ile yapılan yeni yatırımlar ya da sağlanan unsurlar nedeniyle maliyet açısından (özellikle işçilik ve elektrik) bu iller avantajlı duruma gelmiştir. Gaziantep fiyat açısından belli ürünlerde rekabet edemez durumdadır. Gaziantep'e bu teşvikin verilmesi yasal olarak bu göstergelerin düşmesine bağlı. Bu da mümkün değil. Zira kriterlerle oynandığı takdirde bir çok il bu kapsama girecek ve 81 ilde de teşvik uygulanmış olacaktır. Tabii 81 ile teşvik verilmesi durumunda genel bütçeye getireceği maliyetler yanında, 1998 yılında benimsenen geri kalmış illerin kalkınması ve buralarda istihdam yaratılması amaçları da ortadan kalkacaktır.

 

        Teşvik uygulamalarının son 10 yılını değerlendirdiğimizde bölgesel teşviklerin çok etkin uygulanamadığı gözlenmektedir. Bu anlayış Gaziantep örneğinde olduğu gibi çok çalışan ve üreteni cezalandırmak anlamına gelebiliyor.

 

        Artık tüm ekonomik çevrelerde bölgesel teşvik yerine sektörel teşvik sistemine geçilmesi tartışılmaktadır. Sektörel teşvikten kastımız; sektörlerin sorunları ve illerin gelişmişlik düzeylerinin dikkate alınarak teşvik uygulanmasıdır. Mesela Gaziantep'te markalaşma ve sanayileşmenin gelişmiş olması bu ildeki firmalarda farklı sorunları da beraberinde getirmektedir. Firmaların global rekabette etkin olmaları, markalarını oluşturmaları, teknolojilerini yenilemeleri, aile şirketi yapısından kurumsal yapıya geçişleri gibi yönetsel zorluklarla mücadelede yalnız bırakılmamaları gerekir. Gaziantep'e AR-GE, yatırımları yenileme, kurumsal yapıya geçişle ilgili eğitim, danışmalık, marka tutundurma gibi konularda teşvik verilebilir. Ayrıca Gaziantep gibi illerde gelişen sektörlere teşvik verilebilir. Özellikle gelişen aile şirketlerinin kurumsallaşması ve devamlılığının sağlanması büyük önem arz etmektedir.

 

                       Güçlü bir yönetim yapısı gerekli 

 

         Gaziantep'te tekstil ve halı sektörüne, Şanlıurfa'da organik tarım, diğer bir ilde hayvancılığa teşvik verilebilir. İhracat kabiliyeti güçlü sektörler desteklenmelidir. Tabii ki belli illerde istihdamın artırılması ve yerel nüfusun iş olanaklarının artırılması amaçlı teşvikler de verilebilir.

 

         Bu arada bölgede sanayi ve hizmet sektöründe büyüyen aile şirketleri de acilen kurumsal yapıya geçiş yapmalıdırlar. Globalleşen dünya ticaretinde yer almak isteyen her firmanın bu konuya önem vermesi gerekir. Kurumsal yönetime ve yapıya geçemeyen firmaların önümüzdeki yıllarda yaşama şansı çok azdır. Sadece mahallenizde ticaret yapıyorsanız ve sadece siz yaşadıkça yaşayan bir firma istiyorsanız belki kurumsallaşmaya gerek olmayabilir. Ama markanız varsa rakibiniz vardır. Yarın da birkaç tane olacaktır. İlinizdeki, ülkenizdeki değil dünyadaki tüm firmalar aynı konuda rakibinizdir.  Çok güçlü bir yönetim yapısına sahip olmanız gerekir. İnsan gücüne, sisteme, marka, patent ve teknolojiye yatırım yapılması gerekir. Zira yeni yatırımları teşvik etmek diğerlerinin gelişmini engelleyeceği gibi kapanması anlamına bile gelmektedir. Ülkemizde belli sektörlerde ya kapasite fazlası bulunmakta ya da ihracat açısından rekabet edilememektedir. Bu nedenle mevcutların geliştirilmesi de amaçlar arasında olmalıdır.

14.12.2007 tarihli Ulusal DÜNYA gazetesinde yayımlanmıştır.

Bu Haber 210505 Defa Okunmuştur...
Bu Yazı İçin Yapılan Yorumlar
TÜM YORUMLAR
Topam 0 Yorum Yapılmıştır...

 

 

BU YAZARA AİT DİĞER YAZILAR
Şirket yöneticilerine maaş
YENİ TTK'da CEZALAR
Poğaça, Kdv Oranları Ve Vergi Bilinci
DEĞER VERMEK
GÜLMEK
5N 1K
PERDE PİLAVI
ŞİRKETLERDE ARŞİV ve DOSYALAMA
''ÖZLEMEK''
Yönetimde muhasebenin önemi
Eğitim mi Asalet mi?
GİTMEK
KAPI
AFFETMEK
CARİ HESAP
TOPLARA DİKKAT !...
DOSTLUK
KEŞKE
Aile şirketlerinde sorunlara çözümler
NEDEN ANONİM ŞİRKET?
Tel : 0 342 220 49 00 ( 3 hat ) Fax : 0 342 220 50 71
Degirmiçem Mahallesi 14 Nolu Sokak No : 8 Kat : 4 / 12 27090 GAZIANTEP e-mail : info@firatymm.com
 
Bu Site Cemrenet İnternet Hizmetleri Tarafından Yapılmıştir.