24 Nisan 2024 Çarşamba
 
 
Site İçi Arama  
 
 Mail List  
Gelişme ve gücellemelerden haberdar olmak istiyorsanız Mail Listimize Katılın!..
Katıl Çıkart

KAPIYI İTEN BAŞARIYOR..!

Hüseyin BOZKURT
Hangi işte olursa olsun, başarı için öncelikle çok çalışmak gerek. Çalışmanın yanında başaracağına inanmak, yani kendine güvenmek ve kararlı olmak gerekir.

Hüseyin BOZKURT
Yeminli Mali Müşavir               

                      

 

                                             KAPIYI İTEN BAŞARIYOR..!

 

 

                 Hangi işte olursa olsun, başarı için öncelikle çok çalışmak gerek. Çalışmanın yanında başaracağına inanmak, yani kendine güvenmek ve kararlı olmak gerekir. Özgüveni tam olan insanlar başarıya daha kolay ve pürüzsüz ulaşır. İşin kendisinden ve onu başaramamaktan korkmak başarıyı engeller. Cesaretle kararlı bir şekilde işi yapmaya koyulduğumuzda başarı kendiliğinden gelecektir. Zira kaybetmekten korkan insanlar, bir ileri bir geri giderek ya yerinde sayar ya da yeteri kadar kararlı olmadıkları için, başarı onlardan uzaklaşır. Siz korkmadan çalışırsanız, başarı arkanızdan gelmeye mecburdur.

                Başarı, sorumluluk ve risk almakta yatar. Yani elimizi taşın altına koymalı, o işi başarmak için önce işi yapmaya başlamalıyız. Başladıktan sonra da hedefe varmak için yolda yürümeyi göze almalıyız. Bu iki şeyi yapanlar başarıyı bir yerinden mutlaka yakalar.
                

               Montaigne diyor ki; “Bir kapının kapalı olduğunu anlamak için onu itmek gerekir”  Açmak için zorlamadığınız kapının açık olup olmadığını bilemezsiniz. Belki de açıktır kapı ve kolayca gireceksiniz. Bir işi, kapı açmaya benzetirsek; bazı kapılar kolay bazıları ise zor açılır. Bazıları da açıktır aslında. Nasıl olursa olsun öncelikle kapıyı açmak için önce itmek gerekir. Sonra da sabırla sonuca kadar yürümeliyiz.

              Ülkenin birinde hükümdar; saraydaki yeni bir işi yaptırmak için, akıllı ve seçkin adamlarını başına toplamış ve sarayda büyük bir kapının önüne getirmiş. Adamlarına hiç görmedikleri bu haşmetli kapının açılması gerektiğini ve bunu yapıp yapamayacaklarını sorar. Kapının öteden görünüşü çok sağlam ve pek açılacak gibi görünmüyormuş. Kişilerden bir kaçı, kapıyı uzaktan süzerek bu kapıyı asla açamayacaklarını beyan ederler. Bir kısmı ise kapıyı daha yakından inceleyerek açamayacaklarını söylerler. İçlerinden biri kapıya yanaşıp, süzmüş, eliyle bakmış bakıştırmış, itelemiş ve son bir hamle ile omzunu dayayıp itmiş ve kapı yavaşça açılmaya başlamış. Bunun üzerine hükümdar kapıyı açan kişiye dönerek “Yalnızca gördüğün ve işittiğinle kalmayıp kendi gücünü ortaya koyduğun, deneme cesaretin ve riski göze aldığın için, saraydaki yeni işi de sen alacaksın demiş.”  O kişi yeni işin sahibi olmuş.
 
          Kıssadan hisse; bazen işin görüntüsü bizi korkutuyor ve hiç denemeden vazgeçiyoruz. Halbuki çözülmez gibi görünen tüm işler biraz içine girince çözülmüyor mu? Hayatın içinde hangi meslekte ve ne tür bir kariyerde olursak olalım, başkalarından farklı ve başarılı olmak için harekete geçmeli ve hedefe doğru kilitlenmeliyiz.Unutmayın mutluluk başarıyla, başarı ise çalışma ile mümkündür. O halde mutlu olmak için çok çalışarak başarmalıyız. Öyle ise çalışmak için daha ne bekliyorsunuz ?
Bu Haber 210524 Defa Okunmuştur...
Bu Yazı İçin Yapılan Yorumlar
ÇOK GÜZEL TEŞEKKÜRLER
YAZINIZI ÇOK BEĞENDİİM .TEBRİKLER BU YAZINIZI YAPTIĞIM İŞTE ANLATACAĞIM
USTAD KALEMİNİZE SAĞLIK ... HAYAT BİZE SUNULAN KAPILARDAN OLUŞUYOR DOĞRU KAPIYI İTMEK BULMAK AYRI BİR HÜNER GERÇEKTEN... GÜNÜMÜZDE BU ZORLUK HAYLİ FAZLA... SONUÇ BİZLERE ODAKLI YETER Kİ KAFAYA KOYMAYA GÖRELİM YAPILMAYCAK HİÇBİRŞEY YOK ŞU HAYATTA...
çok güzel
HAYAT HERZAMAN GÜZEL OLMUYOR İSTEDİGİMİZ GİBİ YÜRÜTMEK İÇİN BU HAYATI ÇALIŞMAK ÇALIŞMAK GEREK
TÜM YORUMLAR
Topam 8 Yorum Yapılmıştır...

 

 

BU YAZARA AİT DİĞER YAZILAR
Şirket yöneticilerine maaş
YENİ TTK'da CEZALAR
Poğaça, Kdv Oranları Ve Vergi Bilinci
DEĞER VERMEK
GÜLMEK
5N 1K
PERDE PİLAVI
''ÖZLEMEK''
ŞİRKETLERDE ARŞİV ve DOSYALAMA
Yönetimde muhasebenin önemi
Eğitim mi Asalet mi?
GİTMEK
KAPI
TOPLARA DİKKAT !...
AFFETMEK
CARİ HESAP
KEŞKE
DOSTLUK
Aile şirketlerinde sorunlara çözümler
NEDEN ANONİM ŞİRKET?
Tel : 0 342 220 49 00 ( 3 hat ) Fax : 0 342 220 50 71
Degirmiçem Mahallesi 14 Nolu Sokak No : 8 Kat : 4 / 12 27090 GAZIANTEP e-mail : info@firatymm.com
 
Bu Site Cemrenet İnternet Hizmetleri Tarafından Yapılmıştir.